Samenwerking - Vertrouwen - Plezier

Workshops

 

 

Workshops

Wil je wat leuks doen met je hond maar kan of wil je niet vast zitten aan elke week een les? Of wil je even wat anders dan de standaard gehoorzaamheid lessen? Dan is een workshop wat voor jullie! Een workshop bestaat uit 1 les van 1,5 uur. Een workshop heeft 1 thema waar de hele les aan besteed wordt zoals bijvoorbeeld hersenwerk. Tijdens een workshop gaat het vooral om lekker samen bezig zijn en kijken wat jij en je hond leuk vinden om te doen.

Tip: een workshop is ook heel leuk om iemand cadeau te geven!

Workshop fleece speeltjes maken

Er bestaan heel veel verschillende rassen en al deze rassen zijn met een specifiek doel gefokt, bijvoorbeeld om te jagen of om te bewaken. Tegenwoordig zijn de meeste honden gewoon huishond geworden en hoeven ze niet meer te werken. Maar onze huishond heeft nog wel alle eigenschappen waarvoor hij vroeger gefokt is, en als wij hier geen rekening mee houden kunnen er problemen ontstaan. Terriërs hebben bijvoorbeeld vanuit hun verleden meer behoefte om te graven, als u erg gesteld bent op een nette tuin dan kan dit een probleem worden. Zo zijn er voor ieder ras bepaalde eigenschappen waar u rekening mee moet houden. Door een goed overwogen keuze voor een bepaald ras kunt u zorgen dat de hond goed in uw leven past en daar profiteert u de komende jaren samen van.

Datum en tijd: Nog geen datum bekend.

Kosten: 25,- euro

Geschikt voor: iedereen (deze cursus volg je zonder aanwezigheid van je hond)

Workshop neuswerk

Heb jij ook een hond die zijn neus niet van de grond kan houden? Dan is de workshop neuswerk echt wat voor jullie! Je zult versteld staan van wat je hond allemaal kan met zijn neus, van speurwerk tot detectie! De workshop neuswerk is geschikt voor alle honden die het leuk vinden om te snuffelen. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 4 honden dus wees er snel bij want vol is vol!

Datum en tijd: Nog geen datum bekend

Kosten: 25,- euro

Geschikt voor: Honden van alle leeftijden.

Workshop Clickeren

Je hebt er vast wel eens van gehoord, clicker training. De clicker is een klein plastic kastje met daarin een metalen plaatje dat een click geluid maakt zodra je het indrukt. De clicker wordt veel gebruikt in de training van honden en kan een heel positief effect hebben op je training. Wil je meer leren over de clicker, hoe je hem aanleert en wat je er allemaal mee kunt trainen? Schrijf je dan in voor de workshop clickertraining! Je leert hier de basis over clickertraining en we gaan een aantal leuke oefeningen met gebruik van de clicker aanleren, je zult versteld staan hoe snel ze het leren!

Enkele voordelen van clickertraining:

– Je kan goed timen met de clicker waardoor de hond sneller leert.
– De clicker is goed te horen waardoor je ook op afstand je hond kan belonen.
– Trainen met de clicker is positief waardoor het leuk is voor jou en je hond.
– De clicker is vrijwel voor elke training te gebruiken en kan vanaf elke leeftijd aangeleerd worden.
– Je hond leert zelf nadenken, je lokt dus niet met een koekje.

Datum en tijd:                       
Nog geen datum bekend, bij interesse kun je dit via de mail aangeven.

Kosten:                                  25,- euro

Geschikt voor:                      Honden van alle leeftijden.